شاید شما نیز مدتی است با انواع «پروبیوتیک» روبهرو شده باشید. در حال حاضر داخل قفسه سوپرمارکتها، محصصولاتی مختلفی با عنوان پروبیوتیک دیده میشوند. آیا میدانید پروبیوتیک چیست؟ یا اینکه مصرف پروبیوتیک چه مزایای دارد؟ آیا درباره خواص درمانی پروبیوتیک میدانید؟ امروز با ما همراه باشید تا هر آنچه که باید را درباره فواید پروبیوتیک بدانید.

پروبیوتیک چیست؟
پروبیوتیکها یکی از انواع باکتریهای مفید هستند. این باکتریهای مفید باعث ایجاد تعادل سیستم گوارش ما میشوند. در سیستم گوارش همه ما، انواع قارچ، باکتری و میکروارگانیسم وجود دارند. برخی از این میکروارگانیسمها مفید و برخی دیگر مضر هستند. تا زمانی که تعادل بین این باکتریها برقرار باشد، هیچ مشکلی به وجود نمیآید. به همین خاطر شما باید حتماً انواع باکتری مفید را نیز مصرف کنید تا دچار مشکل نشوید. روشهای مختلفی برای مصرف پروبیوتیک وجود دارد. برخی پروبیوتیکها را با مصرف سبزیجات بهدست میآورند؛ اما بهترین منبع پروبیوتیکها، انواع لبنیات پروبیوتیک است.
فواید پروبیوتیک چیست؟ خواص درمانی پروبیوتیک
همان طور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، امروز قصد داریم تا شما را با فواید پروبیوتیک آشنا کنیم. در این قسمت خواص درمانی این باکتریهای مفید را به شما عزیزان همراه معرفی خواهیم کرد:
فواید پروبیوتیک و کاهش مشکلات گوارشی
جالب است بدانید بر اساس آمار، بیش از یک میلیون نفر از بیماری التهابی روده رنج میبرند. علاوه بر بیماریهای التهابی، بسیاری به بیماری کرون یا کولیتاولسراتیو نیز دچار هستند. البته لازم به ذکر است اثر درمانی پروبیوتیک بر علائم بیماری کرون، نسبتاً ناچیز است. با این حال میتواند علائم بیماری سندروم روده تحریکپذیر را تا حدودی درمان کند. تحقیقات نشان میدهند افرادی که پروبیوتیک مصرف میکنند، علائم بیماری در آنها تا حدود 50 درصد کاهش پیدا میکند.

تقویت سیستم ایمنی بدن
پروبیوتیکها بر تولید لنفوسیتها تأثیر مستقیم میگذارند. افزایش تولید لنفوسیتها نیز تأثیر مستقیم بر تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. همچنین بهبود عملکرد سیستم گوارش نیز باعث تقویت سیستم ایمنی بدن خواهد شد. پس پروبیوتیکها به دو شکل بر تقویت سیستم امینی بدن موثر هستند.
کاهش اثرات آنتیبیوتیک
شاید شما نیز با مصرف آنتیبیوتیک دچار مشکلات گوارشی شوید. آنتیبیوتیکها هرچقدر قویتر باشند، تاثیرات مخرب بیشتری نیز دارند. آنتیبیوتیک میتواند به فلور روده یا همان پرز روده آسیب برساند. در نتیجه هضم غذا دچار مشکل میشود. به همین خاطر بیمار دچار اسهال و سایر مشکلات خواهد شد. با مصرف پروبیوتیکها، فلور روده بازسازی میشود. از این رو اثرات آنتیبیوتیک تا حد بسیاری خنثی خواهد شد.
کاهش آلرژی با پروبیوتیکها
بسیاری از بیماریها، همانند اگزما، آلرژیک هستند. بیمارانی که به مواد غذایی خاص آلرژی دارند، در زندگی خود رنج بسیاری را متحمل میشوند. شما باید مدام مراقب این باشید از فرآوردههای مواد غذایی که به آنها آلرژی دارید نیز استفاده نکنید. بسیاری از افراد، به شیر و سایر فرآوردههای لبنی آلرژی دارند. به همین خاطر از مصرف آنها محروم میمانند. جالب است بداند با مصرف مداوم پروبیوتیکها، علائم آلرژی شما به لبنیات تا حد چشمگیری کاهش پیدا میکند.

درمان یبوست
متأسفانه بر اساس آمار، حدود 30 درصد مردم ایران به بیماری یبوست دچار هستند. بیماری یبوست نشاندهنده عملکرد نادرست سیستم گوارش است. افرادی که دچار یبوست هستند، از داروهای ملین مختلف استفاده میکنند. بسیاری از کودکان و زنان باردار نیز به این بیماری دچار میشوند. با وجود آنکه انواع ملین برای درمان مقطعی این بیماری وجود دارد؛ اما کمتر کسی بهدنبال درمان ریشهای آن میرود. پروبیوتیکها را میتوان درمان قطعی یوبوست دانست. مصرف پروبیوتیک در طولانی مدت باعث درمان عملکرد سیستم گوارش میشود. این باکتری زمان انتقال غذا از روده را طولانیتر میکند. به همین خاطر غذا کاملاً هضم میشود. پروبیوتیک به نوعی حرکات روده را آهستهتر میکند. پس غذا نرمتر شده و دفع آن نیز سادهتر خواهد بود.
خب دوستان و همراهان عزیز، نظر شما درباره فواید پروبیوتیک چیست؟ آیا تا کنون درباره خواص درمانی پروبیوتیک میدانستید؟ آیا تا کنون از لبنیات پروبیوتیک استفاده کردهاید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.