خانه سلامتی استاندارد صنعت سبز چیست؟ چطور می‌توانیم صنایع را با محیط زیست دوست...

استاندارد صنعت سبز چیست؟ چطور می‌توانیم صنایع را با محیط زیست دوست کنیم؟

استاندارد صنعت سبز مجموعه‌ای از بایدها و نبایدها را شامل می‌شود که به صنایع کمک می‌کنند با محیط زیست موجودات زنده دوست باشند. گسترش روز افزون صنایع انسان باعث تخریب جدی کره‌ی زمین و محیط زیست تمام موجودات زنده شده است.

انسان خواسته یا ناخواسته در حال تخریب محیط زندگی خود و دیگر موجودهای زنده است. تغییر سبک زندگی بشر باعث شده ادامه‌ی حیات او بدون وابستگی به صنایع مخرب محیط زیست در عمل ممکن نباشد.

امروزه تعطیل کردن هیچ کارخانه‌ای عملی نیست؛ در عین حال زندگی با این کارخانه‌ها هم به زودی غیرممکن خواهد بود. دانشمندان و فعالان محیط زیست راه چاره را ارائه‌ی استاندارد صنعت سبز می‌دانند.

این مجموعه‌ی قوانین با حذف و اصلاح بسیاری از رفتارهای پرخطر انسان باعث افزایش طول عمر محیط زیست می‌شود. این استاندارد در واقع به ما کمک می‌کند که نه تنها خودمان خوب زندگی کنیم بلکه به سایر موجودهای زنده هم کمک کنیم تا خوب زندگی کنند.

استاندارد صنعت سبز چیست؟

صنایع سبز به صنایعی گفته می‌شود که در تولیدات خود روش‌های سازگار با محیط زیست را به کار می‌گیرند یا محصولات سازگار با محیط زیست تولید می‌کنند.

مشکلات آلودگی هوا، گرمایش زمین، تغییرات اقلیم و خشک‌سالی تقاضا برای صنعت سبز را افزیش داده است. استفاده از انرژی برای انسان‌ها اجتناب ناپذیر است اما باید به سمتی حرکت کرد که کمک به حفظ محیط زیست شود. مشاغل سبز باعث حفظ محیط زیست می‌شوند. برخی از بانک‌های خارجی از ابتدای سال جاری میلادی به صنایعی که باعث آلودگی محیط زیست شوند تسهیلات ارائه نمی‌کنند.

مجموعه‌ی استانداردهایی که این صنایع رعایت می‌کنند، مجموعه‌ی استاندارد صنعت سبز را تشکیل می‌دهد.

یک شرکت صنعتی برای قرار گرفتن در لیست شرکت‌هایی که این استانداردها را رعایت می‌کنند، باید موارد زیادی را رعایت کند. مهم‌ترین پارامترهایی که برای اعطای گواهینامه‌ی رعایت این استاندارد بررسی می‌شوند به شرح زیر هستند:

  • واحد صنعتی نباید در لیست واحدهای آلوده کننده‌ی محیط زیست قرار داشته باشد.
  • دریافت تایید انجام پروسه‌ی کاهش آلاینده‌ها از مراجع ذی‌صلاح
  • انجام بهینه و مناسب مدیریت بازیافت مواد زائد
  • جایگزین کردن انرژی‌های پاک به جای انرژی‌های حاصل از سوخت‌های فسیلی
  • اخذ گواهی نامه‌های ایزو۱۴۰۰۰، ایزو۱۸۰۰۰
  • توسعه فضای سبز در محیط واحد صنعتی
  • مصرف بهینه‌ی انرژی در تمام مراحل تولید محصول و حرکت به سمت کاهش مصرف سوخت
  • ارتقای سطح دانش و فرهنگ زیست محیطی مدیران و کارکنان
  • کاستن اثرات منفی و ضایعات صنعت بر محیط زیست

تایید انجام شدن هر یک از این موارد برعهده‌ی سازمان حفاظت محیط زیست استان محل قرار گیری واحد صنعتی خواهد بود. در صورتی که یک واحد صنعتی تمام الزامات استاندارد صنعت سبز را رعایت کرده باشد، گواهینامه‌ی صنعت سبز دریافت می‌کند.

این گواهینامه تنها یک سال اعتبار دارد. هر واحد صنعتی برای قرار گرفتن در لیست واحدهای صنعتی سبز باید هر سال از نظر رعایت استاندارد بررسی و تایید شود.

رعایت استاندارد صنعت سبز چه فوایدی دارد؟

همان‌طور که گفته شد مهم‌ترین دلیل رعایت این قوانین حفظ محیط زیست و بهبود شرایط زندگی انسان و سایر موجودهای زنده است. صنایع به عنوان بازوهای تامین نیاز انسان وظیفه دارند نیاز به محیط زیست سالم و شاداب را هم فراهم کنند.

محیط زیستعلاوه بر این سازمان حفاظت از محیط زیست مشوق‌های دیگری هم برای این واحدها در نظر گرفته است. برای مثال این واحدها مشوق‌های مالیاتی دریافت می‌کنند. همچنین طرحی برای هزینه‌کرد بخشی از مالیات صنایع آلاینده به سود صنایع سبز در دست بررسی است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد واحدهای صنعتی که استاندارد صنعت سبز را رعایت می‌کنند در مجموع هزینه‌های کم‌تری دارند. این صنایع با صرفه‌جویی‌های تا ۳۰ درصدی در هزینه‌های جاری خود می‌توانند محصولی مقرون به صرفه‌تر ارائه کنند.

علاوه بر این، رعایت این استانداردها باعث کاهش هزینه‌های کلی کشور هم خواهد بود. هزینه‌هایی که با رعایت استانداردهای سبز از بین می‌روند، ممکن است هزینه‌های مستقیم یا هزینه‌های مخفی باشند. به عنوان مثال با سبز شدن صنایع،  فشار کم‌تری به بخش‌های بهداشتی وارد می‌شود. از این رو می‌توان گفت که حرکت به سمت رعایت این استانداردها باید برای صنایع مختلف کشور یک الزام باشد.

طبق گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت، صنایع سبز رشد 10 درصدی داشته‌اند. انتظار می‌رود این رشد در سال‌های آینده به دست‌کم ۲۰ درصد برسد.

مهم‌ترین مشوق شرکت‌های رعایت کننده‌ی استاندارد صنعت سبز را می‌توان افزایش رضایت مشتری از آن‌ها دانست. شکی نیست که ما ترجیح می‌دهیم از صنایعی حمایت کنیم که به زندگی ما و آینده‌ی فرزندان ما اهمیت بیشتری می‌دهند.

از کجا صنایع سبز را بشناسیم؟

مشتریان می‌توانند با مراجعه به سایت صنایعی که از آن‌ها خدمات یا محصولات می‌گیرند، گواهینامه‌های این واحدهای صنعتی را بررسی کنند. اگر از یک واحد صنعتی محصولی تهیه می‌کنید، گواهینامه‌های بهداشتی و زیست محیطی باید روی آن قابل مشاهده باشد.سازمان حفاظت محیط زیست نیست هر ساله فهرستی از واحدهای صنعتی سبز را منتشر می‌کند. این فهرست در سایت سازمان حفاظت محیط زیست قابل مشاهده است. برای بررسی صنایع سبز به این نکته دقت داشته باشید که واحدهای صنعتی باید هر ساله گواهینامه‌ی خود را تمدید کنند.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

بیشترین خوانده شده ها

همه چیز درباره کلسیم

مقدمه کلسیم، فراوان ترین ماده معدنی در بدن، در برخی غذاها یافت می شود، به برخی دیگر اضافه می شود، در برخی داروها (مانند آنتی...

همه چیز درباره لاکتوز

همه چیز درباره لاکتوز : برای درک تفاوت قند موجود در شیر (لاکتوز) با سایر قندهایی که روزانه...

مقایسه ماست قفقازی با ماست محلی

مقایسه ماست قفقازی با ماست محلی ماست به عنوان یک غذای سالم و محبوب در بسیاری از فرهنگ‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد. در این مقاله به...

کاربرد شیر خشک در لبنیات

شیر خشک چیست؟ محصول لبنی است که از طریق حذف آب از شیر تازه تهیه می‌شود. این فرآیند شامل تبخیر آب موجود در شیر به...

ماست یونانی جایگزین سالم سس

ماست یونانی جایگزین سالم سس  امروزه با توجه به بالاتر رفتن سطح اگاهی مردم نسبت به تغذیه سالم ، پیدا کردن جایگزین های سالم و...