خانه سلامتی تقویت سیستم ایمنی بدن با مصرف این چند ویتامین ممکن است

تقویت سیستم ایمنی بدن با مصرف این چند ویتامین ممکن است

تقویت سیستم ایمنی بدن این روزها یک مسئله‌ی حیاتی به شمار می‌رود. افزایش قدرت سرایت ویروس کووید ۱۹ باعث شده بسیاری از افراد حتی با وجود رعایت پروتکل‌ها و توجه به بهداشت نگران ابتلا به آن باشند. متخصصان می‌گویند رعایت پروتکل‌ها تا ۹۰ درصد احتمال ابتلا به این ویروس را کاهش می‌دهد. با این وجود نگرانی‌ها درباره‌ی ابتلا در بسیاری از افراد وجود دارد.

پزشکان متخصص عقیده دارند تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از بروز ضعف‌های احتمالی در آن در کنار رعایت پروتکل‌های بهداشتی احتمال ابتلا به کرونا را تا ۹۸ درصد کاهش خواهد داد.

توجه به وضعیت سیستم ایمنی بدن در فصل پاییز همچنین باعث کاهش احتمال ابتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی هم می‌شود. این دو بیماری علائمی شبیه به کرونا دارند. متخصصان می‌گویند ابتلا به یکی از این دو بیماری، احتمال ابتلا به کرونا را کمی افزایش می‌دهد.

تقویت سیستم ایمنی بدن با اصلاح رژیم غذایی

رژیم غذایی کلید طلایی بسیاری از مسائل مربوط به سلامت است. افرادی که رژیم غذایی سالم دارند به شکل چشم‌گیری کم‌تر از دیگران بیمار می‌شوند. این افراد می‌توانند در مقابل بسیاری از بیماری‌های باکتریایی و ویروسی مانند کرونا مقاومت کنند.

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان فهرستی از ویتامین‌های مورد نیاز بدن برای بالا رفتن توان سیستم ایمنی منتشر کرده است. این فهرست شامل موارد زیر است:

ویتامین K

مطالعات جدید نشان می‌دهد اغلب بیمارانی که بر اثر ابتلا به ویروس کرونا فوت می‌کنند یا در بخش مراقبت‌های ویژه بستری می‌شوند از کمبود ویتامین K رنج می‌برند.

ویتامین k از ویتامین‌‌های ضروری بدن و محلول در چربی است که برای جذب پروتئین و انعقاد خون در بدن به آن نیاز است.

مهم‌ترین منابع حاوی ویتامین k سبزیجات دارای برگ‌‌های پهن سبز رنگ، چای سبز، اسفناج، شلغم، گل کلم، کلم‌پیچ، مارچوبه و کاهو هستند. سایر مواد غذایی از قبیل جگر، پنیر، شیر و زرده تخم‌ مرغ نیز حاوی ویتامین کا هستند. برای بهره‌مندی از خواص ویتامین K در تقویت سیستم ایمنی بدن نباید این مواد را فریز کنید. البته متخصصان می‌گویند حرارت تاثیری روی وضعیت این ویتامین ندارد و پختن سبزی‌ها خاصیت آن‌ها را از بین نمی‌برد.

سبزیجات مانند ریحان، آویشن به صورت خشک شده ی آن به میزان ۱۵ تا ۱۷ میکروگرم بیشترین میزان ویتامین کا را فراهم می‌‌کنند. میزان این ویتامین در جعفری تازه، گشنیز، مرزن‌جوش و پونه‌ی کوهی ۱۰ میکروگرم است.

ویتامین C

تحقیقات علمی نیاز بدن به ویتامین C به منظور تقویت عملکرد مغز، درمان جراحت‌ها و بهبودی پس از بیماری‌ها را تائید می‌کنند. ویتامین C یک آنتی‌اکسیدان نیرومند برای خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد است که کمبود آن در رژیم غذایی ممکن است به مرور زمان موجب بروز مشکلات در سلامت انسان شود. این ویتامین همچنین برای پیش‌گیری از ابتلا به بیماری‌های ویروس ریه مانند آنفولانزا، سرماخوردگی و کرونا بسیار موثر است. انجمن تغذیه و موادغذایی به ما توصیه می‌کند مواد غذایی حاوی ویتامین C را در برنامه‌ی غذایی روزانه‌‌مان بگنجانیم. مردان روزانه به ۹۰ میلی‌گرم و زنان به ۷۵ میلی‌گرم ویتامین C نیاز دارند.

برای تقویت سیستم ایمنی بدن بهتر است سبزیجات پهن‌برگ، میوه‌های خانواده‌ی پرتقال، طالبی، خربزه، هندوانه، بروکلی و گل کلم را به عنوان منابع خوب ویتامین C در رژیم غذایی خود داشته باشید.

ویتامین B6

این ویتامین که یک ویتامین محلول در آب است، برای بهبود عملکرد کبد ضروری است. عملکرد صحیح و منظم کبد یکی از پایه‌های تقویت سیستم ایمنی به شمار می‌رود.

این ویتامین در انواع گوشت سفید، دانه‌های آفتابگردان، دانه‌های کنجد، نخود سبز و لوبیا چیتی یافت می‌شود. متخصصان می‌گویند تمام ویتامین‌های خانواده‌ی B که به آن‌ها «ب کملپکس» گفته می‌شود به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند.

ویتامین A

ویتامین A جزو ویتامین‌های محلول در چربی و یک آنتی اکسیدان قوی است که پیری را به تعویق می‌اندازد، به تقویت بینایی، عملکرد مطلوب دستگاه عصبی و داشتن پوستی سالم کمک می‌کند و از طریق مبارزه با رادیکال های آزاد، منجر به کاهش التهاب می‌شود.

این ویتامین با عملکردی مشابه ویتامین K به افزایش سطح ایمنی بدن کمک می‌کند.

ویتامین A در سبزیجات غیر سبز مانند هویج، فلفل‌های دلمه‌ای غیر سبز، کلم‌پیچ، کدو تنبل و همچنین در تخم مرغ، ماهی تن، انبه، زردآلو و اسفناج به وفور یافت می‌شود.

این ویتامین برای کودکان یک ماده‌ی بسیار حیاتی است. متخصصان تغذیه می‌گویند خوراکی‌های حاوی ویتامین A باید در تمام وعده‌های غذایی این گروه سنی گنجانده شود تا به تقویت سیستم ایمنی بدن آن‌ها کمک کند.

فعالیت بدنی

اصلاح رژیم غذایی و استفاده از این ویتامین‌های یک امر ضروری است. این کار البته باید با فعالیت‌های بدنی همراه باشد تا به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک بیشتری کند.

متخصصان علم ورزش می‌گویند در دوره‌ی کرونا نباید در محیط‌های بسته مانند باشگاه‌ها یا محیط‌های با ریسک آلودگی مانند پارک‌ها ورزش کرد. این متخصصان تحرک منظم در منزل را جایگزین ورزش‌های روزانه می‌دانند. راه رفتن با سرعت متوسط به مدت ۱۵ دقیقه در محیط خانه می‌تواند به شما در داشتن سیستم ایمنی قوی و مناسب در این روزها کمک زیادی کند.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

بیشترین خوانده شده ها

همه چیز درباره لاکتوز

همه چیز درباره لاکتوز : برای درک تفاوت قند موجود در شیر (لاکتوز) با سایر قندهایی که روزانه...

مقایسه ماست قفقازی با ماست محلی

مقایسه ماست قفقازی با ماست محلی ماست به عنوان یک غذای سالم و محبوب در بسیاری از فرهنگ‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد. در این مقاله به...

کاربرد شیر خشک در لبنیات

شیر خشک چیست؟ محصول لبنی است که از طریق حذف آب از شیر تازه تهیه می‌شود. این فرآیند شامل تبخیر آب موجود در شیر به...

ماست یونانی جایگزین سالم سس

ماست یونانی جایگزین سالم سس  امروزه با توجه به بالاتر رفتن سطح اگاهی مردم نسبت به تغذیه سالم ، پیدا کردن جایگزین های سالم و...

رژیم غذایی برای کبد چرب | درمان خانگی کبد چرب

کبد چرب یکی از بیماری‌های رایج قرن 21 است. سبک زندگی و رژیم غذایی رایج ما، باعث ایجاد چربی بیش از حد...