خانه سلامتی درمان یبوست دوران بارداری با کمک راه‌حل‌های ساده

درمان یبوست دوران بارداری با کمک راه‌حل‌های ساده

درمان یبوست یکی از چالش‌های دوران بارداری به شمار می‌رود. با تقریب خوبی تمام مادرانی که تجربه‌ی باردار شدن و وضع حمل دارند، یبوست را هم در این دوران تجربه کرده‌اند. تغییرات هورمونی، فشار رحم و کاهش میزان آهن قبل از زایمان می‌تواند از عوامل اصلی یبوست در بارداری باشد.

رسیدگی به این عارضه‌ی به ظاهر ساده بسیار مهم است. متخصصان بیماری‌های زنان معتقدند یبوست در دوران بارداری می‌تواند تا حد زیادی برای مادر و جنین چه در دوره‌ی بارداری و چه در دوره‌ی پس از آن عوارض زیادی در پی داشته باشد. علاوه‌بر این تحمل عوارض ناشی از یبوست در دوران حساس و تا حد زیادی سخت بارداری برای بسیاری از مادران ناممکن یا در بهترین حالت ناخوشایند است. عارضه‌ی یبوست چه در دوران باردراری و چه در دوران‌های دیگر با روش‌های ساده قابل حل است. البته باید توجه داشت که یبوست اگر به دلیل بیماری یا مشکلات دیگر بروز کرده باشد نباید با روش‌های ساده دنبال کنترل و درمان آن بود. تشخیص این مسئله با پزشک است.

علت بروز یبوست در زنان باردار

افزایش هورمون پروژسترون در دوران بارداری سبب شل شدن عضلات بدن و به‌ویژه عضلات روده‌ می‌شود. حرکت کُند روده سبب می‌شود تا فرایند هضم آهسته صورت بگیرد؛ این اتفاق می‌تواند سبب یبوست شود. متخصصان بیماری‌های زنان معتقدند تغییرات هورمونی شدید در دوره‌ی بارداری دلیل اصلی بروز این عارضه است اما ممکن است دلایلی به جز این‌ها هم داشته باشد. این متخصصان توصیه می‌کنند در صورت تداوم یبوست برای یک دوره‌ی بیشتر از سه روزه، مادر حتما با متخصص مشورت کند. انجام آزمایش‌های لازم به پزشک کمک خواهد کرد تشخیص دهد آیا یبوست ایجاد شده به دلیل مشکلات جدی رخ داده یا صرفا به‌هم خوردن تعادل هورمون‌ها که در دوره‌ی بارداری رخ می‌دهد باعث این مسئله شده است.

درمان یبوست در دروه‌ی بارداری

اگر پزشک تشخیص داد یبوست عارض شده به دلیل مشکلات جانبی نیست، می‌توانید به راحتی آن را در منزل درمان کنید. پیش از بررسی رژیم‌های مناسب برای درمان این عارضه خوب است به خاطر داشته باشیم که هرگونه تغییر در رژیم غذایی مادران باردار حتما باید زیرنظر پزشک متخصص انجام شود. اضافه کردن حتی یک نوشیدنی ساده یا حذف یک خوراکی دیگر رژیم غذایی مادر ممکن است در فرآیند بارداری، سلامت مادر و سلامت جنین موثر باشد. بنابراین بهتر است قبل از شروع درمان عارضه‌ی یبوست با پزشک متخصص مشورت کنید.

مصرف فیبر

رژیم غذایی پُرفیبر به درمان یبوست در بارداری کمک می‌کند. همچنین فیبر، آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌های مورد نیاز زنان باردار را تأمین می‌کند. زنان باردار باید روزانه ۲۵ تا ۳۰ گرم فیبر مصرف کنند تا سلامتی آن‌ها حفظ شود.

 

برای تأمین این میزان فیبر، می‌توانید با مقداری تمشک، سیب، موز، انجیر و توت‌فرنگی، سالاد میوه‌ی تازه درست کنید یا مقداری ذرت شیرین، کلم بروکلی و هویج را کباب کنید و یک غذای لذیذ برای خود تهیه کنید.

بالا بردن رطوبت

متخصصان زنان از همان هفته‌های ابتدایی دوران بارداری به مادران درباره‌ی اهمیت حفظ سطح بالای رطوبت بدن توصیه‌های جدی می‌کنند. مادران باردار به طور معمول باید دو برابر حالت عادی آب مصرف کنند. در حالت طبیعی یک مادر باردار باید در روز ۱۲ لیوان آب سالم و خالص بنوشد تا رطوبت مورد نیاز بدن خود را تامین کند. نوشین این مقدار آب به عملکرد بهتر روده و رفع یبوست هم کمک زیادی خواهد کرد.

اصلاح رفتارهای حرکتی برای درمان یبوست

داشتن تحرک و ورزش در دوران بارداری بسیار حیاتی و مهم است. متخصصی که دوره‌ی بارداری مادر را زیرنظر دارد در طول این دوران بسته به شرایط تمرین‌های مخصوصی تجویز می‌کند. این تمرین‌ها به سلامت مادر و جنین در دوره‌ی بارداری و بعد از آن کمک بسیاری می‌کند. انجام حرکات منظم ورزشی می‌تواند به کاهش یبوست کمک کند. ورزش، روده‌ی شما را تحریک می‌کند. زنان باردار باید هفته‌ای سه بار و هر بار به‌مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه ورزش کنند. البته باید دقت داشته باشید که انجام ورزش باید حتما با مشورت پزشک باشد.

کوچک کردن وعده‌های غذایی

بسیاری از مادران باردار در طول روز احساس می‌کنند نیاز دارند چیزی بخورند. این نیاز در بعضی موارد به گرسنگی مربوط نیست و واکنش بدن به تغییرات هورمونی به شمار می‌رود. چنین فرآیندی ممکن است باعث بروز یبوست و از آن خطرناک‌تر چاقی در مادر شود.

متخصصان تغذیه به مادران باردار توصیه می‌کنند زیرنظر پزشک متخصص، وعده‌های غذایی خود را تنظیم کنند. کوچک کردن وعده‌های غذایی می‌تواند به ارضا شدن احساس نیاز به خوردن در طول روز کمک زیادی کند. این مسئله همچنین به کار کرد بیشتر معده و روده‌ها و درمان یبوست هم کمک می‌کند.

پیاده‌روی‌های سبک و منظم، راه‌ رفتن آرام در آب ولرم استخر و انجام حرکات یوگا گزینه‌های بسیار خوبی برای مادران باردار به شمار می‌روند. این فعالیت‌ها سلامت روحی و جسمی مادر را هم تضمین می‌کنند. تقویت قوای جسمی مادر قبل، حین و بعد از انجام فعالیت‌های ورزشی نیز بسیار مهم است.

درمان یبوست به وسیله‌ی دارو

مصرف هر دارویی حتی یک مُسکنِ به ظاهر ساده در دوران بارداری باید نظر پزشک متخصص انجام شود. یک مادر باردار در هیچ‌کدام از مراحل بارداری بدون تجویز پزشک حتی نباید ویتامین مصرف کند. بعضی مادران برای درمان یبوست خود ممکن است به مصرف دارو نیاز داشته باشند. داروهای تسهیل کننده‌ی دفع در حالت عادی خطری ندارند اما برای مادر باردار باید توسط پزشک تجویز شوند.

 

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

بیشترین خوانده شده ها

همه چیز درباره کلسیم

مقدمه کلسیم، فراوان ترین ماده معدنی در بدن، در برخی غذاها یافت می شود، به برخی دیگر اضافه می شود، در برخی داروها (مانند آنتی...

همه چیز درباره لاکتوز

همه چیز درباره لاکتوز : برای درک تفاوت قند موجود در شیر (لاکتوز) با سایر قندهایی که روزانه...

مقایسه ماست قفقازی با ماست محلی

مقایسه ماست قفقازی با ماست محلی ماست به عنوان یک غذای سالم و محبوب در بسیاری از فرهنگ‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد. در این مقاله به...

کاربرد شیر خشک در لبنیات

شیر خشک چیست؟ محصول لبنی است که از طریق حذف آب از شیر تازه تهیه می‌شود. این فرآیند شامل تبخیر آب موجود در شیر به...

ماست یونانی جایگزین سالم سس

ماست یونانی جایگزین سالم سس  امروزه با توجه به بالاتر رفتن سطح اگاهی مردم نسبت به تغذیه سالم ، پیدا کردن جایگزین های سالم و...