خانه دانش لبنیات فواید و مضرات ماست چیست؟ آیا همه می‌توانیم همیشه ماست بخوریم؟

فواید و مضرات ماست چیست؟ آیا همه می‌توانیم همیشه ماست بخوریم؟

شناخت فواید و مضرات ماست می‌تواند به ما در ایجاد یک رژیم غذایی سالم و مقوی برای خود و خانواده‌مان کمک کند. بله ماست‌ هم مضراتی دارد و عدم شناخت فواید و مضرات ماست ممکن است ما را از هدف‌مان در مصرف این فراورده دور کند.

قبل از این درباره‌ی انواع ماست و مشخصات ماست‌های محبوب و مشهور بازار صحبت کردیم. همیشه فکر می‌کنیم ماست و به طور کلی لبنیات سرشار از فایده هستند اما نتایج بررسی‌های علمی نشان داده اینطور نیست.

فواید و مضرات ماست چیست؟

همین ابتدا باید گفت ماست در حالت حالت فواید بسیار بیشتری نسبت به مضراتش دارد. البته که باید در مصرف ماست هم مثل هر ماده‌ی غذایی دیگری اعتدال را رعایت کنیم. مصرف بیش از حد ماست مثل هر ماده‌ی غذایی دیگری، باعث به‌هم خوردن تعادل بدن می‌شود.

فواید ماست

  • کمک به دستگاه گوارش

مصرف به اندازه‌ی ماست کمک زیادی به سلامت روده‌ها می‌کند. در صورتی که پرهیز خاصی ندارید، با مصرف منظم و به اندازه‌ی ماست می‌توانید این ارگان مهم بدن خود را بیمه کنید. سلامت روده‌ها تاثیر بسیار شگرفی در نظم دستگاه گوارش و در نتیجه سلامت بدن دارد.

در صورتی که مشکل گوارشی دارید باید قبل از مصرف ماست با پزشک خود مشورت کنیم. ماست‌ لاکتیکی به صورت ویژه در هضم غذا و بهبود عملکرد روده‌ها موثر است.

  • سلامت قلب

مطالعات نشان می‌دهد همه‌ی انواع ماست در تنظیم کلسترول خون موثر هستند. ممکن است ماست‌ها پرچرب برای برخی افراد مضر باشند. با این وجود مصرف منظم ماست کلسترول مضر خون را تنظیم می‌کند.

ماست همچنین یکی از مکمل‌های بسیار خوب برای تنظیم فشار خون است. افراد دارای فشار خون بالا می‌توانند با مصرف منظم ماست کم چرب، این بیماری را کنترل کنند.

  • تنظیم متابولیسم

آنزیم‌های موجود در ماست، متابولیسم بدن را تنظیم می‌کند. مصرف منظم ماست‌های کم‌تر پرچرب، به افزایش متناسب متابولیسم کمک می‌کند. متابولیسم منظم یعنی بدن مثل ساعت کار می‌کند.

اگر می‌خواهید چربی بسوزانید و به تناسب اندام برسید، باید متابولیسم بدن خود را تنظیم کنید.

  • تقویت سیستم ایمنی

نتیجه‌ی آزمایش انجام شده در سال ۲۰۱۹ در آمریکا نشان می‌دهد مصرف روزانه دو فنجان ماست هم‌زده‌ی کم‌چرب به مدت سه ماه، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.

ماست

باکتری‌های موجود در ماست، روده را تقویت می‌کنند و باعث کاهش جذب ویروس و باکتری از این طریق خواهند شد.

  • جلوگیری از اسهال

ماست یک ماده‌ی غذایی پروبیوتیک است. به همین دلیل مصرف منظم ماست از یوبست و اسهال جلوگیری می‌کند. اسهال بیماری حاصل از عفونت باکتریایی به شمار می‌رود. مصرف ماست از این عفونت‌ها جلوگیری می‌کند.

مضرات ماست

همان‌طور که گفته شد، ماست هم مثل هم ماده‌ی غذایی دیگر باید به اندازه مصرف شود. فواید و مضرات ماست را باید در کنار هم دید. رعایت نکردن این اصل، ممکن است رژیم غذایی ما را مضر کند.

مهم‌ترین نکته‌ای که باید در مصرف ماست رعایت کنیم، تعادل در مصرف آن است. این مسئله درباره‌ی تمام مواد لبنی صادق است.

ماست ماده‌ی لبنی سرد است. مصرف بیش از حد آن ممکن است باعث الهتاب معده و دل‌پیچه شود. البته ماست در برخی موارد، مضرات دیگری هم دارد:

  • عدم تحمل لاکتوز

برخی افراد نمی‌توانند لاکتوز را هضم کنند. لاکتوز قند اصلی موجود در شیر است. همه‌ی انواع ماست دارای درصدی از لاکتوز هستند. اگر فردی که نمی‌تواند لاکتوز را هضم کند، ماست مصرف کند با درد معده و مشکلات گوارشی مواجه می‌شود.

البته این بستگی به میزان و تعداد دفعات مصرف ماست هم دارد. اگر نمی‌توانید لاکتوز هضم کنید، برای مصرف ماست با پزشک خود مشورت کنید.

  • آلرژی به شیر

برخی افراد به شیر آلرژی دارند. این آلرژی در کودکان شایع‌تر است. برخی افراد با بالارفتن سن‌شان این آلرژی را از دست می‌دهند. اگر به شیر آلرژی دارید، بهتر است در مصرف ماست هم دقت بیشتری داشته باشید.

ماستاگر کودک شما به شیر آلرژی دارد، بهتر است برای مدتی مصرف ماست را کم یا متوقف کند. می‌توانید از جایگزین‌های دیگر به جای ماست برای کودکان خود استفاده کنید.

  • چربی و کربوهیدارت بالا

ماست‌های پرچرب کربوهیدرات به نسبت بالایی هم دارند. ممکن است این مواد جزو پرهیزهای شما باشند. بهتر است قبل از خرید ماست، برچسب روی آن را به دقت بررسی کنید و ماستی بردارید که با رژیم شما سازگارتر باشد. البته چربی ماست به اندازه‌ی چربی‌های اشباع در افزایش وزن تاثیر ندارند. با این وجود ممکن است برخی افراد نخواهند چربی زیادی مصرف کنند.

همان‌طور که گفته شد، ماست بیشتر از ضرر، فایده دارد. با این وجود شناخت فواید و مضرات ماست ضروری است. هیچ‌کدام از ما دوست نداریم با مصرف ماده‌ی مغذی و خوشمزه‌ای مثل ماست دچار مشکل شویم. همیشه باید توجه داشته باشیم که ماست جایگزین‌های دیگری هم در خانواده‌ی لبنیات دارد.

اگر به هر دلیلی ماست نمی‌خورید یا ماست کم می‌خورید، مواد مغذی موجود در آن که نیاز بدن است را از جایگزین‌های آن کسب کنید.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

بیشترین خوانده شده ها

همه چیز درباره لاکتوز

همه چیز درباره لاکتوز : برای درک تفاوت قند موجود در شیر (لاکتوز) با سایر قندهایی که روزانه...

مقایسه ماست قفقازی با ماست محلی

مقایسه ماست قفقازی با ماست محلی ماست به عنوان یک غذای سالم و محبوب در بسیاری از فرهنگ‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد. در این مقاله به...

کاربرد شیر خشک در لبنیات

شیر خشک چیست؟ محصول لبنی است که از طریق حذف آب از شیر تازه تهیه می‌شود. این فرآیند شامل تبخیر آب موجود در شیر به...

ماست یونانی جایگزین سالم سس

ماست یونانی جایگزین سالم سس  امروزه با توجه به بالاتر رفتن سطح اگاهی مردم نسبت به تغذیه سالم ، پیدا کردن جایگزین های سالم و...

رژیم غذایی برای کبد چرب | درمان خانگی کبد چرب

کبد چرب یکی از بیماری‌های رایج قرن 21 است. سبک زندگی و رژیم غذایی رایج ما، باعث ایجاد چربی بیش از حد...